Wie zijn wij?

deviant85Deviant is een onafhankelijke website voor cliënten, naasten, professionals en anderen die de ontwikkelingen op het grensvlak van psychiatrie en maatschappij kritisch volgen. Tot januari 2016 verscheen Deviant als tijdschrift.

De redactie van dit digitale magazine bestaat uit Michi Almer, Annelies Faber en Timo van Kempen.

Elk van ons heeft ervaring met de psychiatrie en met pogingen om die te veranderen. Die ervaring deden we op in verschillende rollen: als patiënt, familielid, hulpverlener, belangenbehartiger of als onderzoeker. We zijn betrokken bij wat wij schrijven. Reacties, in welke vorm dan ook, stellen we bijzonder op prijs.

deviant86De medewerkers die regelmatig bijdragen zijn: Bauke Conijn, Henk Maurits, Rozemarijn Esselink en Petra Jorissen. Nieuwe medewerkers zijn altijd welkom!

Deviant werkt nauw samen met Mad Pride Nederland, Stichting Psychiatrie en Filosofie, Psychiatriecafés, Stichting Perceval (Mad Studies) en INCA Projectbureau (Multiloog). 

Ruim twintig jaar lang was Deviant een papieren blad. In januari 2016 hebben we gekozen voor een voortbestaan als digitaal tijdschrift. We hopen dat deze digitale vorm leidt tot een levendige uitwisseling van meningen en dat er zo een community van Deviant-lezers en
-schrijvers ontstaat. Wilt u schrijven voor Deviant, meldt u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

deviant87 coverOok kunt u ons volgen op LinkenIn (onze pagina heet Tijdschrift Deviant).


Wilt u ons steunen met een financiële bijdrage (redactie en auteurs werken onbezoldigd, maar we hebben geld nodig voor onderhoud en vernieuwing van de site), dan kunt u een bedrag naar keuze overmaken op rekeningnummer NL58 INGB 0000 7016 44 ten name van Stg Ondersteuning Platform GGZ o.v.v. 'donatie Deviant'.
Bij een bijdrage van € 25 of meer ontvangt u als dank een boekje met een dertigtal inzendingen van onze schrijfwedstrijd over de ideale psychiatrie: een boeiende collage van ervaringen en inzichten van cliënten, familieleden en professionals (voeg dan wel uw adres toe aan de overschrijving).