Multiloog MANIE-FEEST-ATIE

4 oktober 2023 • Redactie • AANKONDIGING

titeltekening281023Multiloog organiseert al ruim 25 jaar bijzondere gesprekken over alles wat mensen in het dagelijks leven bezighoudt. Op zaterdag 28 oktober 2023 wordt dit gevierd in Amsterdam. Thema van de dag is ‘verzamelen’ en de lusten en de lasten daarvan. Van de trotse bezitter van een verzameling stripboeken tot de wanhopige verzamelaar die steeds minder ruimte heeft en ontruimd dreigt te worden. De aanwezigen kunnen aan twee Multiloog gesprekken deelnemen, er is een tentoonstelling en een veiling, er zal muziek klinken en natuurlijk is er gelegenheid om elkaar te spreken tijdens lunch en borrel.

De ervaring staat centraal
Tijdens Multiloog-bijeenkomsten gaan mensen met of zonder psychiatrische diagnose met elkaar in gesprek. Iedereen is welkom, ongeacht culturele afkomst, positie, leeftijd, gender of geaardheid. De deelnemers krijgen de gelegenheid te vertellen over hun ervaringen en moeten bereid zijn naar de verhalen van anderen te luisteren. Het kan gaan over armoede, eenzaamheid, discriminatie, ervaringen met herstel, ervaringen met het uitkeringsinstanties of ervaringen met de GGZ maar ook over dingen die iemand kracht en energie geven. 

De gespreksbegeleiders zorgen voor een veilige sfeer en stimuleren de deelnemers om vanuit hun eigen ervaring te spreken. Zo worden dingen begrijpelijk en herkenbaar die, als we er vanuit een afstand over horen, vreemd lijken. 

Kunst
IMG 1234 edit 20230906125514Een paar keer per jaar wt een zogenaamde kunst-multiloog georganiseerd. Dan vertellen mensen over de betekenis van bepaalde kunstwerken voor hun leven. Zo kan muziek iemands stemming verbeteren of juist verdrietige herinneringen oproepen, kan literatuur of schilderkunst troost of herkenning bieden en dans maken dat je verloren energie terugvindt. Ook vertellen mensen bijvoorbeeld hoe tekenen, schilderen, muziek maken of gedichten schrijven hen helpt ervaringen uit te drukken waarvoor de gewone taal te lort schiet. Op 28 oktober kunnen bezoekers kennis maken met zo’n kunstmultiloog. 

Expositie en veiling
Multiloog is het levenswerk van Heinz Mölders (1947-2021). Hij was de grondlegger en blijft een inspiratiebron voor velen. Zijn kunstenaarschap bleef vaak onderbelicht. De expositie die van 23 oktober (12.00 uur) tot en met 28 oktober van 10.00 tot 15.uur in de Oranjekerk te zien is, zet Heinz als beeldend kunstenaar in de schijnwerpers. 

IMG 1239Op zaterdag 28 oktober vindt om 15:00 uur in de Oranjekerk de finissage plaats. Ook is er een film met klein werk van Heinz te zien. Tijdens de aansluitende veiling kunnen de aanwezigen werk van Heinz verwerven. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de Stichting Vrienden van Multiloog.     

Mis dit evenement niet! Deelname is gratis, maar je moet je wel aanmelden om een plek te reserveren. Aanmelden kan via deze link. Daar vind je ook meer informatie over het programma.
Aanmelden kan ook via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Multiloog MANIE-FEEST-ATIE. Zaterdag 28 oktober 2023, van 10.00 tot 18.oo uur. Oranjekerk, Tweede
van der Helststraat 1-3, Amsterdam