De transformerende kracht van het buitengewone

18 september 2017 • José Hoekstra & Bo Jobse • CRAZYWISE CONFERENCE

crazywise logoDe Crazywise Conference wordt dit jaar op een bijzondere locatie in Amsterdam gehouden. Op 3 november stelt ’t Kromhoutmuseum, een museum met oude stoom- en andere machines, haar deuren open voor de vierde editie van de conferentie. In de ochtend werpen drie sprekers ieder op hun eigen manier licht op de transformatiekracht van psychosen. ’s Middags is er Open Space. Iedereen kan dan zelf een onderwerp aandragen en een groep starten. Dit jaar voorziet het programma voor het eerst ook in afterparty in de avond.

Van ayahuasca tot psychoanalyse
Eén van sprekers in het ochtendprogramma is Will Hall, therapeut en voortrekker op het gebied van psychose en ervaringsdeskundigheid in de Verenigde Staten. Vervolgens gaat Joliet Smeets, arts en Ayahuasca trainer, de gasten meevoeren langs ervaringen die mensen opdoen met psychedelische middelen zoals Ayahuasca. Ook zal zij spreken over de mogelijkheid voor herstel die zich kan aandienen in de psychose zelf. Als derde invalshoek zal Stijn van Heule, professor in de psychologie en criticus van de DSM V, spreken over de betekenisgeving van psychose vanuit het psychoanalytische referentiekader.

Ruimte voor eigen inbreng
IMG 0041In de Open Space in het middagprogramma kunnen deelnemers aan het congres zelf een thema aanbieden waarop andere gasten kunnen inschrijven om informatie en ervaringen over te delen. Ook zal er een aantal Crazywise ambassadeurs rondlopen die zelf ook een themagroep kunnen aanbieden. Zo zal Sean Blackwell aanwezig zijn om te vertellen over zijn ervaringen met de Bipolar Retreat die hij al een aantal jaren leidt. Psychotherapeute en ervaringsdeskundige met psychose Clara Koek is een van de andere ambassadeurs van Crazywise. Zo kunnen de bezoekers in het middagprogramma besluiten om zelf een groep te starten of zich bij anderen aan te sluiten.

De dag wordt omlijst met de kunst van artiest Marek van Viakunst uit Rotterdam. Ook wordt er live impressie-kunst gemaakt  door de Rotterdamse kunstenaar Ko de Kok.

Afterparty
Nieuw in de programmering van Crazywise is dit jaar de afterparty in de avond. Vanaf 5 uur kunnen de bezoekers op de locatie van de Brouwerij, die vlak bij het museum ligt, deelnemen aan de ‘Crazy after Wise’. Er wordt een vegetarische maaltijd aangeboden en Lester David van muzikale duo Lester & Niki, zal met zijn transcendentale muziek en performance invulling geven aan de avond.

De organisatie hoopt ook dit jaar weer op een dag vol inspiratie, uitwisseling en positieve energie!

Op de website van Crazywise www.crazywise.nl vind je het programma, adres en de mogelijkheid je in te schrijven. De toegangsprijzen voor de Crazywise Conference bedragen 120 euro voor professionals en 55 euro voor ervaringsdeskundigen en studenten. Deelname aan de Crazy after Wise maaltijd en party kost 25 euro.