Laatste kans: inschrijving Crazywise

24 november 2016 • Redactie • SPIRITUALITEIT

Crazywise

Kan een psychotische ervaring ook een bron zijn van spirituele inspiratie? En hoe kan een spiritueel perspectief dan helpen bij herstel? De derde editie van de Crazywise Conferentie op vrijdag 2 december in Rotterdam zoomt in op de spirituele aspecten van psychose, met een pakkende documentairefilm, baanbrekende sprekers en levendige gespreksgroepen. Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij, aanmelding tot dinsdag 29 november.

Film
Gek of wijs? De wijsheid van traditionele volkeren is vaak in tegenspraak met de westerse kijk op mentale gezondheid. De Crazywise-documentaire van regisseur Phil Borges verkent wat we kunnen leren van mensen van over de hele wereld die hun psychologische crisis omgevormd hebben tot een positieve, transformerende ervaring.

Sprekers
Isabel Clarke
verdedigt de stelling dat zowel psychotische als spirituele ervaringen hun oorsprong vinden in hetzelfde menselijke vermogen om ‘buiten jezelf te treden’ – een vermogen dat voor iedereen toegankelijk is.

Charles Heriot-Maitland presenteert onderzoek naar de invloed van sociale relaties op buitengewone ervaringen.

Katie Mottram werkte vijftien jaar als psychiatrisch verpleegkundige, totdat zij zelf een spirituele crisis doormaakte. In een openhartig interview zal zij vertellen over haar meest betekenisvolle ervaringen vóór, tijdens en sinds haar spiritueel ontwaken.

's Middags is er een keuze uit acht gespreksgroepen.

Praktische informatie
De Crazywise-conferentie wordt georganiseerd door een team van vrijwilligers. Alle praktische informatie is te vinden op de site www.crazywise.nl

Op deze site zal binnenkort een verslag verschijnen. Zie ook ons verslag van Crazywise 2015 waar dezelfde thema's centraal stonden.